NLP Grup Eğitim

Sıkça Sorulan Sorular

ptitle-particle1
ptitle-particle2
ptitle-particle3
ptitle-particle4

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_toggle title=”Toggle title” open=”false”]Toggle content goes here, click edit button to change this text.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Toggle title” open=”false”]Toggle content goes here, click edit button to change this text.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Toggle title” open=”false”]Toggle content goes here, click edit button to change this text.[/vc_toggle][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]ben birşey ekleyeceğim örnek olsun diye

 

NLP GRUP’u neden tercih etmeliyim ?

1. Deneyim

Uzun dönem sertifikasyon programları sürdürmekteyiz. Şu ana kadar birçok Sertifikasyon Programının sponsorluğunu yaptık bunun yanında dünyanın değişik bölgelerindeki eğitimlere de katıldık. 2003’den beri Koçluk Sertifikasyon programlarını da hem Türkiye’de hem de uluslar arası ölçekte sürdürmekteyiz. Geçen zaman süresince eğitimlerimizi geliştirip en uygun haline getirdik böylece içerik ve öğretim metodları açısından her zaman ihtiyace en çok cevap veren eğitimler sağlamaktayız.
2. Eğitim mükemmelliği

Programlarımızdaki eğitmenler Koçluk ve Mentorluk alanındaki en iyi eğitmenlerdir. David Leeper, Gerard O’Donovan, Nigel Johnson ve sertifikasyon eğitimi programımızın diğer eğitmenlerine ek olarak Adrian Gilpin, Dieter Langenecker, Emile Ratelband gibi çeşitli enstitülerin tanınmış eğitmenlerini de misafir eğitmen olarak ağırlamaktayız.

3. Misyonumuz

Misyonumuz öğrencilerimize eğitimlerimiz arcılığıyla Koçluk ve Mentorluğu üst bir eğitim seviyesinde öğretmektir. Ayrıca son derece kuvvetli olan Koçluk metotlarını bütünlük, açıklık ve gizeme yer bırakmadan kullanmayın taahhüt etmekteyiz. Bunun yanında her öğrencimize sahip oldukları özel yetenekleri tanıyarak yaklaşıyoruz ve her birinin kendi mükemmelliyetlerine erişmelerini bir amaç olarak alıyoruz.

Koçluk tam olarak nedir?

Koçluk en hızlı gelişen yeni mesleklerden bir tanesi. Newsweek, Money Magazine ve Wall Street Journal gibi gazetelerin son sayılarında profesyonellerin kendilerini koçluk hizmeinden mahrum etmemelerine yönelik haberler var. Neden?

Kendini işine adamış atletler ya kazanıp ya kaybedecekleri yarışlar öncesi performanslarını ve odaklarını arttırmak, destek sağlamak ve yapı kazanmak için koçlardan faydalanırlar. Koçluk alan şirketler ve bireyler de en iyisine ulaşmak, sahip olmak ve en iyisi olmakla ilgilenmektedirler. Biz insanlar potansiyelimizi gerçekleştirmek için gelişmeye ve ilerlemeye derin bir ihtiyaç duyarız. Hayat oyununda ‘Altın Madalya’ için mücadele ederiz.

Bireysel ve Profesyonel Koçluk Birliği koçluğu, müşterilerin vizyonlarını, amaçlarını ve arzularını gerçekleştirmelerine yönelik adım atmalarına odaklanan ilişki süreci olarak atnımlamaktadırlar. Koçluk müşterinin farkındalık ve sorumluluk seviyesi arttırmak için bir araştırma ve kişisel keşif süreci kullanır ve ve müşteriye yapı, destek ve geri bildirim verir. Peki bu hali hazırda var olan mesleklerden nasıl bir farklılık göstermekte? Danışmalık gibi koçluk ta müşteri merkezli ve bireyseldir. Bunu yanında hedef odaklıdır, vizyonlar ve eylemlerle uğraşır.

Mater eğitmenliği, danışmanlık, terapi, mentörlük ve master koçluk arasındaki temel fark çok basit bir şekilde açıklanabilir. Koçun cevapları yoktur. Koç uzman alan bilgisi sunmaz. Koç müşterisinin her türlü kaynağa sahip olduğu önvarsayımından hareket eder bunların içinde bu kaynakları keşfedip kullanma yeteneği de vardır.

Koçluk nasıl çalışır?

Pek çok koçluk koçun ve müşterinin ittifaklarını tasarlayacakları iki ayad üç saat süren bir randevüyle başlar. Odaklanmayı sağlamak için haftalık yarım saaatlik randevüler yapılır. Haftalık seansların gündemini müşteri belirler.

Pek çok koçluk telefon aracılığıyla sürdürülmektedir bu da meşgul profesyonellerin iş haytlarına çok uymaktadır. Bazı koçlar e-mail ve FAX kullanır bazı koçlar da yüz yüze çalışırlar. Çoğunlukla koç, müşterisiyle aynı şehirde yada ülkenin aynı bölgesinde yaşamaz. Pek çoğu için bu bir avantaj olarak görünür. Bu koçu müşterisinin yaşadığı ve çalıştığı sistemin dışına koyar bu da bir mesafe, objektiflik ve değişik bakış açısı hissi verir.

Koç tam olarak ne sağlar?

Koç müşterisinin keşfe çıkabileceği güvenli bir alan oluşturur. Bu alan müşteriye işlerin nasıl gittiğini değerlendirmek, başarı götürecek süreç oluşturmak ve gelecekteki eylem adımlarının stratejisini ortaya koymak için bir « dinlenme zamanı » sağlamaktadır. Koç sonuçları sorgulamaz. Başarısızlık yoktur sadece geri bildirim vardır. Koç müşterisinin sorumluluğu alarak, engelleri aşması için esneklik geliştirmesini bekler.

Koçlar ayrıca yapısal bakımdan da destek sağlarlar. Koçlar müşterilerinin bir eyleme yönelik arzuları olduğunu duyduklarında bir takım isteklerde bulunurlar. Bu isteklere örnek olarak: Bu konuyla ilgili bu hafta iki telefon görüşmesi yapar mısın? Bu konu hakkında günde on dakika harcar mısın? gibi örnekler verebiliriz. İstekler görüşmeye açıktır. Müşteri belki de şöyle bir cevap verebilir Hayır, bunu her sabah yapmayacağım ama haftada üç kere yapabilirim gibi. Anlaşma sağlanır. İstekler kabul edildikten sonra koç müşterisinin bu eylemleri yapması konusunda onu sorumlu tutar.

Bireyler olarak çoğu zaman kendi adımlarımızı belirleriz ama çoğu zaman dışarıdan bizi bu adımlara doğru yönlendiren kimse olmadığı için ilerleyemeyiz. Kendimiz için yapmayı istediğimiz şeylere dair çok nadiren süre kısıtlaması koyarız böylece hepsi yapılacaklar listesinin sonuna düşer. Koçlukta müşteri sorumlu olacağı adımları kendisi seçer. Koç bu adımların atılacağına yönelik dışardan bir beklenti sağlar. Müşteriyi sorumlu tutarak koç ortaya bir beklenti koyar. Koç daha sonra bu hedeflere ulaşmak için bir süre tanır.

Bir koçluk ilişkisi ne kadar sürer?

Pek çok koç müşterilerinden üç aydan altı aya kadar değişen bir süre çalışma taahhütü isterler. Bireyler koçluk ilişkisinde çoğunlukla bir yıl ya da daha fazla kalırlar. Koçun hedeflerinden biri de müşerisine ilerde koçluğu gereksiz kılacak kişsel araştırma ve sorumluluk alışkanlığı kazandırmaktır.Daha sonra çalışmalarını ayda bir ve sonra yılda dört kez yaptıkları odaklanma seanslarıyla tamamlarlar.

Genellikle ilk bir yada iki ayın sonunda müşteriler bu ilişkiden ciddi şekilde faydalanmaya başlarlar ve koçluğun ne olduğuyla ilgili beklentileri de değişir. Başlangıçta aradıkları cevapların koçta olduğu ve kendilerini başarıya ulaştıracak programa onları koçun sokacağını bekleyebilirler. Bir kaç hafta sonra anlayış değişikliği başlar ve koçlar hayatlarında yapmak istedikleri değişimlerin sorumluluklarını almaya başlar. Bazı müşteriler bu sürte zarfında sorumluluk almak istemediklerini farkederler. Bu belki de onlar için bir koçla çalışmak için doğru zaman değildir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_toggle title=”Tıkla Aç” open=”false”]Toggle content goes here, click edit button to change this text.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_toggle title=”abc ne demektir” open=”false”]tıkladın aferin sana şimdi anlatayım 🙂

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]